Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

School wil gekleurde leerlingen: bewerkt klassenfoto

Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Dat moet een Amerikaans reclamebureau hebben gedacht toen ze blanke leerlingen op een klassenfoto een gloednieuwe huidskleur gaven. De leerlingen waren ineens een stuk donkerder.

Om die reden biedt de particuliere kunstacademie in het Franse Lyon nu excuses aan. De Émile Cohl-academie huurde een Amerikaans reclamebureau in om de naamsbekendheid van de school te vergroten. Dat is aardig gelukt, maar hoogstwaarschijnlijk niet op de manier die zij voor ogen hadden. De Franse kunstacademie gaat namelijk uitbreiden naar Los Angeles en wilde alvast studenten werven voor de nieuwe vestiging.

https://twitter.com/ameliabrador/status/1038772330380623874

Studenten van de school zagen hun klassenfoto ineens online staan in de bewerkte versie en trokken aan de bel. Inmiddels is de foto van de website verwijderd en zegt de academie in een verklaring dat zij niets wisten van deze actie. Volgens henzelf hoeven ze absoluut geen foto’s te manipuleren om te laten zien dat ze openstaan voor de wereld zoals die is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
School wil gekleurde leerlingen: bewerkt klassenfoto
Sluiten