Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Scheveningen is jarig, dus wordt er gedrumd

Scheveningen bestaat zondag tweehonderd jaar en om dat te vieren wordt er ‘s middags een groot drumconcert gegeven door niemand minder dan Cesar Zuiderwijk, de drummer van Golden Earring.

Drumervaring

Met 2000 man wordt er op het Scheveningse strand een twee uur durend muziekstuk uitgevoerd. Iedereen kon zich aanmelden om mee te spelen, met als enige vereiste dat er een beetje drumervaring was. De oudste deelnemers zijn in de 80 en de jongste is Julian van zes uit België, hij speelt samen met zijn vader Jeroen.

Hoe het muziekstuk precies zal uitpakken, is voor Zuiderwijk nog een verrassing. „We horen het ‘s middags pas bij de repetitie. Alle drummers krijgen de stukken thuis om te oefenen. Met muzieknoten. En voor wie geen noten kan lezen, audio", vertelde hij eerder.  Hij hoopt op een vermelding in het Guinness Book of Records.

De drummers zullen spelen op Europese en Amerikaanse drumstellen of snaredrums, Japanse taiko’s en tom-toms, Braziliaanse sambadrums en conga’s of Afrikaanse djembés. of Records.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.