Metro
Metro Nieuws 13 sep 2018 / 13:30 uur

Rotterdammer ontmoet agent die hem reanimeerde

Rotterdammer Gideon werd in februari getroffen door een hartstilstand. Zijn vriendin belde 112 en begon direct te reanimeren, in een paar minuten was daar politieagent Maarten. Hij bedacht zich geen moment en nam de reanimatie over.

De agent ging door tot de ambulance ter plaatse was. Gideon overleefde de hartstilstand en herstelde bijna volledig. Een half jaar later ontmoette Gideon zijn redder tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam, een ontmoeting die begon met een emotionele omhelzing. Politie Rotterdam plaatste een verslag van het hartverwarmende weerzien op Facebook.

Begin februari van dit jaar kreeg Gideon een hartstilstand. Zijn vriendin Margriet belde 112 en startte zelf met…

Gepostet von Politie Rotterdam am Donnerstag, 13. September 2018

Eerste minuten

Wanneer iemand wordt getroffen door een hartstilstand, zijn de eerste minuten van levensbelang. De overlevingskansen van een slachtoffer worden aanzienlijk hoger als er direct gestart kan worden met de reanimatie.

In Nederland moeten ongeveer honderd mensen per dag gereanimeerd worden. Deze worden niet alleen uitgevoerd door zorgprofessionals en veiligheidsdiensten maar ook door duizenden burgerhulpverleners. Het komt vrij weinig voor dat slachtoffers en hulpverleners elkaar na de reanimatie nog zien.

Toch is dit vaak wel een grote wens van beide kanten. Op de Rotterdamse Wereldhavendagen werd daarom stilgestaan bij een ontmoeting tussen de nagenoeg volledig herstelde Gideon en Maarten de agent. Ze hadden elkaar buiten het ongeluk nog nooit gezien. De dankbare Rotterdammer omhelsde zijn redder onder toeziend oog van een juichende menigte, zo schrijft Nieuws op Beeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammer ontmoet agent die hem reanimeerde
Sluiten