Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 26 sep 2018 / 07:47 uur

Rihanna blij: 100 miljoen voor ontwikkelingslanden

Rihanna heeft het voor elkaar: er komt de komende vijf jaar 20 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de verbetering van onderwijs in ontwikkelingslanden. In augustus haalde de zangeres groot het nieuws toen ze hierom vroeg bij Mark Rutte en Sigrid Kaag via Twitter.

En die wens wordt nu vervuld, blijkt vanuit minister Kaag, die bekendmaakte dat er jaarlijks dus 20 miljoen euro naar de verbetering van het onderwijs in ontwikkelingslanden gaat, wat overeen komt met de wens van Rihanna.

Rihanna niet de doorslag

Overigens heeft Kaag aangegeven dat Rihanna niet de doorslaggevende factor was. ,,De toekenning van de 100 miljoen euro aan Global Partnership for Education is een eigenstandig besluit van de minister", luidt een officieel statement.

„Onderwijs is een van de prioriteiten van mijn beleid. Het biedt vrouwen en jongeren kansen op beter werk en een fatsoenlijk inkomen", zegt Kaag over de investering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rihanna blij: 100 miljoen voor ontwikkelingslanden
Sluiten