Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 sep 2018 / 04:26 uur

Proces tegen Willem Holleeder weer van start

Het megaproces tegen Willem Holleeder stond even stil, maar gaat na een onderbreking van acht weken weer van start. Maandag zal de rechtbank Amsterdam de draad weer oppakken. ‘De Neus’ (60) staat terecht voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks afrekeningen in de Amsterdamse onderwereld.

De zussen Holleeder

Dertig zittingsdagen heeft de rechtbank er sinds begin februari op zitten in de extra beveiligde gerechtsbunker in Osdorp. Daarin werd Holleeder zelf ondervraagd, werden onder anderen zijn zussen Sonja en Astrid als getuigen gehoord en werd gestart met de behandeling van de moordzaken waarin ‘De Neus’ verdachte is.

Als eerste passeerden daarbij de moorden op Cor van Hout (2003) en Willem Endstra (2004). In die laatste zaak worden deze week volgens de rechtbank „de losse eindjes” afgehandeld. Vanaf volgende week draait het om de gewelddadige dood van crimineel John Mieremet. Die werd in november 2005 doodgeschoten in Thailand, nadat hij in 2002 al op het nippertje een moordaanslag had overleefd. In beide gevallen ziet justitie Holleeder als de man die aan de knoppen draaide.

Een appeltje te schillen

Holleeder heeft alle beschuldigingen ontkend. „Ik ben een boef, een grote zelfs, maar geen beest. Met liquidaties heb ik niets te maken”, verkondigde hij bij herhaling. Volgens hem was juist Mieremet degene die Van Hout en Endstra liet liquideren. Die zou met beide slachtoffers een appeltje te schillen hebben gehad.

In de strafzaak staan tot eind november nog eens bijna dertig zittingsdagen gepland. De uitspraak is naar verwachting volgend jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Proces tegen Willem Holleeder weer van start
Sluiten