Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie bevrijdt 18 mensen uit container Rotterdam

De politie heeft in de Rotterdamse Waalhaven achttien mensen uit een container gehaald. Eerder op de avond werd er vanuit de container 112 gebeld om om hulp te vragen. De politie startte een zoektocht en met resultaat.

Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Diegene was niet goed aanspreekbaar. De anderen worden ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Het gaat waarschijnlijk om vluchtelingen. Waar de mensen vandaan komen is nog niet bekend.

Omdat men niet wist hoeveel mensen er bevrijd moesten worden en of die mensen gewond waren, werden en heel veel ambulances naar de plek gestuurd. / ANP

Lastige klus

De politie weet ook nog niet wie de mensen zijn en waarom ze in die container zaten. Het was voor de politie een lastige klus om de container te traceren. De politie moest via zendmasten peilen om te ontdekken waar het telefoontje vandaan kwam.

Hulpdiensten stonden paraat tijdens de zoektocht naar de mensen in een container in Rotterdam. / ANP

Omdat ook niet duidelijk was wat er was gebeurd en hoe de mensen eraan toe waren, was voor de zekerheid een groot aantal ambulances opgeroepen naar de plek van de container. Tot op heden blijkt het echter mee te vallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.