Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Personeel kliniek Michael P. bang om bus te pakken

Veel mensen die in zorginstellingen in de omgeving van Zeist werken durven niet meer naar de dichtstbijzijnde bushalte te lopen. Aanleiding is de moord op de 25-jarige studente Anne Faber, september vorig jaar.

Bos

Het gaat om het personeel van zes zorginstelling. Zij moeten lopen door bosrijk gebied. Er wordt daarom nu gestart met een proef om met een speciale buslijn deze mensen veilig van en naar hun werk te brengen.

De gemeente Zeist en Accolade Zorg hebben afspraken gemaakt over de bus die vanaf oktober rijdt langs de instellingen ECR Sparrenheuvel, De Laren, Eleos, Amerpoort, Zideris en Martha Flora.

Werkgelegenheid

Het gaat niet alleen om de veiligheid van medewerkers. ,,Ook voor de werkgelegenheid is het goed. Het is in de zorg moeilijk om personeel te vinden. Als onze instellingen straks beter bereikbaar zijn dankzij deze bus dan is dat mooi”, zegt een woordvoerster van Accolade Zorg waar de instellingen onder vallen. ,,We hadden de wens voor deze speciale busverbinding al lange tijd. Maar eerdere gesprekken liepen op niets uit. De moord op Anne Faber heeft de zaak bespoedigd.”

Eerder stelde Accolade Zorg al fietsen beschikbaar waarmee zorgpersoneel door het bosgebied naar de bushalte kon rijden. ,,Maar dat is ook geen veilige manier. En niet iedereen heeft nu eenmaal de beschikking over een auto.”

Faber verdween september vorig jaar tijdens een fietstocht. De rechtbank in Utrecht veroordeelde Michael P. in juli tot 28 jaar cel en tbs voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Faber. P. verbleef in de kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.