Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 1 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Paffende peuter moet kappen met roken van peuken

40 sigaretten op een dag, zoveel rookte de 2-jarige Rapi Ananda Pamungkas. Toen er twee weken geleden bizarre beelden opdoken van hem, reageerde het voltallige internet ontstemd. Dit moet nu maar eens afgelopen zijn, vertelt zijn moeder Maryati aan Caters News.

Verslaafde 2-jarige

Stoppen met roken is makkelijker gezegd dan gedaan, ook voor jonge kinderen. De kettingrokende Javaanse jongen is behoorlijk vindingrijk en raapt uitgedrukte peuken op straat op om ze vervolgens op te roken.

Hij begon met roken toen hij anderhalf was. Zijn ouders hadden hier aanvankelijk weinig problemen mee. De beelden van de rokende Rai Ananda schokten mensen over de hele wereld. Hij verklaarde zelf dat hij sigaretten erg lekker vond.

Toen er beelden van de paffende peuter opdoken op het internet, reageerden de Indonesische gezondheidsautoriteiten direct. Zij drongen er bij de moeder op aan dat hij per direct moest stoppen. De moeder zit met haar handen in het haar.

Parent of the year…

„Als ik aan het werk ben dan is hij alleen en zo komt hij er toch aan. Hij is behoorlijk volhardend en bedelt op straat om sigaretten van voorbijgangers te bietsen. Als zij dit weigeren dan krijgt hij een woedeaanval en geven ze hem vaak wel zijn zin zodat hij stopt met schreeuwen", aldus de radeloze moeder.

„Op zijn dieptepunt begon hij te huilen en te smeken als hij geen sigaretten zou krijgen", verklaart ze. Het zou nu iets beter gaan met de rookverslaving van haar zoon. Hij zou met moeite een stoppoging ondernemen en heeft nu ‘weer meer aandacht voor zijn speelgoed in plaats van sigaretten’. Volledig gestopt is hij echter nog steeds niet.

Gezondheidsexperts waarschuwen voor de schadelijke gevolgen van nicotine en de talloze andere schadelijke stoffen van sigarettenrook. Deze gevolgen zijn zeer ernstig gezien zijn zeer jonge leeftijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.