Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Oproep van politie: ‘Fietsers, zorg voor donorschap’

De politie in Veenendaal liet een wel heel bijzonder bericht via social media uitgaan. Ze vragen fietsers die zonder licht fietsen hun donorregistratie op orde te brengen. „U redt er levens mee.”

Nu het weer eerder donker wordt lijkt het een manier van de politie om fietsers aan te sporen het licht op hun fiets aan te doen. Met de manier waarop is echter niet iedereen het eens. Zo reageerde iemand onder het bericht: „een onbegrijpelijke inschattingsfout van de afdeling communicatie.”

Shockeren

„Ik moet zeggen dat ik dit te ver vind gaan. Denkend aan alle fietsers die hun leven kwijt zijn geraakt door een ongeluk” schrijft een ander. Volgens RTL Nieuws zijn er naast negatieve reacties, ook mensen die het bericht geweldig vinden.

Een woordvoerder van de regionale politie heeft inmiddels laten weten het een heftig bericht te vinden. Maar geeft aan dat ze willen shockeren, „en zo meer mensen bereiken. Ze maken zich namelijk ernstig zorgen over het rijden zonder fietsverlichting. Je kan je afvragen of dat met zo’n bericht nodig was.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.