Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek naar straling spoorwegovergang Oss

De elektromagnetische straling van de spoorwegovergang in Oss wordt onderzocht door De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Donderdagochtend kwamen hier vier kinderen om bij een ongeluk met een stint. Mogelijk heeft die straling de stint beïnvloedt.

Meer storingen

Na het dodelijke ongeluk maakten meer gebruikers melding van storingen met de stint nabij een overweg. „Dat is voor ons de reden om de wisselwerking te onderzoeken tussen de elektromagnetische straling van de spoorweginstallatie en de stint", zegt Frank Wassenaar van het ILT. „Wij willen alles uitsluiten".

Eerder al liet de politie weten dat onderzocht wordt of de stint op hol is geslagen. De stint is een elektrisch wagentje waar de bestuurder achterin staat om zo goed zicht te hebben op de kinderen. Er worden zo’n tien kinderen in vervoerd. In Nederland rijden er zeker 3000 stints rond. De meeste stints worden gebruikt in de kinderopvang en mogen rijden met een snelheid tot wel 17 kilometer per uur.

Drama

Bij het ongeluk in Oss reed de stint tegen de gesloten spoorbomen en belandde op het spoor. Vier kinderen kwamen om het leven. Een vijfde kind en een medewerkster van kinderopvang Okido raakten zwaargewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.