Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Obama vrijdag in Amsterdam voor prijzig praatje

Wie de voormalige president van de Verenigde Staten graag nog een keer wil zien spreken in ons land, moet daar flink wat zakcentjes voor over hebben. Vrijdag spreekt Barack Obama op een groot evenement over leiderschap in de AFAS Live, waarvan de goedkoopste kaartjes bijna 1000 euro kosten.

Obama zal in een uur durend interview met Ben Tiggelaar, een schrijver van managementboeken, zijn visie geven op de thema’s leiderschap en verandering. Tiggelaar gaat de ex-president onder meer vragen hoe je als leider andere mensen met je mee kan krijgen. En niet te vergeten: hoe ga je om met tegenslag?

Nieuw baantje

Het is onduidelijk hoeveel Obama verdient aan het optreden. Van Amerikaanse presidenten is bekend dat ze na hun presidentschap hoge bedragen vragen voor dit soort schnabbels. Bill Clinton is bijvoorbeeld ook een zeer gewild spreker en hij verdient er jaarlijks miljoenen dollars mee. Obama, die van 2009 tot 2017 in het Witte Huis woonde, zou voor sommige speeches al zo’n 400.000 dollar hebben opgestreken.

De organisator van het zogeheten Forward Thinking Leaderschip-seminar is DenkProducties. Dat bedrijf is gespecialiseerd in dit soort evenementen. Andere uitgenodigde sprekers zijn bijvoorbeeld leiderschapscoach Marshall Goldsmith en onderhandelexpert Dan Shapiro. Ook de Nederlandse ondernemers Ali Niknam, bekend van onlinebank Bunq, en Alexander Klöpping van digitale nieuwskiosk Blendle zijn in het dagprogramma opgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.