Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 14 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse muziek afknapper tijdens seks

Zet jij weleens een achtergrondmuziekje aan als je de liefde bedrijft? Dan is het vast geen Nederlands nummer. Wij Hollanders zitten (of liggen) tijdens de seks namelijk helemaal niet te wachten op muziek van eigen bodem. Sterker nog: Nederlandse muziek verpest het moment.

Dat blijkt uit een onderzoek dat radiostation 100% NL deed onder duizend luisteraars boven de 18 jaar. Uit de vragenronde blijkt dat slechts drie procent van de ondervraagden een Nederlands nummer aanzet tijdens de seks. We luisteren eigenlijk vooral naar platen van eigen bodem als we onderweg zijn of om te ontspannen. Dat zou weleens te maken kunnen hebben met het feit dat we Nederlandse muziek zo lekker kunnen meeblèren. Het ongegeneerde optreden ontspant ons: bijna 89 procent van de mensen die meezingt geeft aan dat dit een positief effect heeft op zijn of haar gemoedstoestand.

Trots

In algemene zin zijn wij Nederlanders heel trots op ‘onze’ muziek: maar liefst 88 procent zegt trots te zijn op liedjes van eigen bodem. Opvallend daarbij is dat 74 procent ook aangeeft dat hij of zij vindt dat de muziek de laatste jaren positief is veranderd. Als de respondenten werd gevraagd wie dan de beste Nederlandse muziek maakt, antwoordden de meesten dat dat toch wel Marco Borsato is. Ook willen de meeste vrouwelijke enquête-invullers het liefst met hem uit eten. Mannen zitten graag met Ilse DeLange aan tafel.

Social media lijkt een grote factor te zijn in het succes van Nederlandse muziek. Een kwart van de ondervraagden ontdekt nieuwe muziek op YouTube, negentien procent doet dit via Facebook of Instagram. Op dit moment zien we dat ook terug: rapper Lil’Kleine verovert de trending-pagina van YouTube met zijn nieuwe nummer ‘Verleden Tijd’, het nummer staat op nummer 1 met 1,2 miljoen weergaven in drie dagen.

Op nummer 4 vinden we weer een hit van eigen bodem, daar rappen Ali B, Boef & Ronnie Flex samen. Verder wordt de top tien aangevuld door het optreden van Glennis Grace bij America’s Got Talent en vlogs.

Waar Nederlandse muziek ook razend populair is? Op begrafenissen. Ruim een derde van de Nederlanders geeft aan tijdens hun afscheidsceremonie een liedje van eigen bodem te willen laten horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.