Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Nederland steunt elkaar on- en offline na drama Oss

Knuffels, muziek en lieve woorden, ze kunnen in donkere tijden zoals die na het dodelijke ongeval in Oss steun bieden. Ossenaren leggen bloemen en knuffels en online delen mensen in groten getale versjes met elkaar op social media. Vooral veel ouders beseffen extra goed dat ze hun kind vanavond een dikke knuffel geven, omdat het kan.

Bij de spoorwegovergang bij station Oss West groeit de berg knuffels en bloemen voor de slachtoffers. Er liggen zelfs snoepjes voor de vijf kinderen die bij het ongeluk betrokken waren. De overgang aan de Braakstraat is afgeschermd en een deel van de straat is afgesloten vanwege het onderzoek dat plaatsvindt. Bij de afzettingshekken laten rouwende Ossenaren hun tekenen van medeleven achter. Ook leeftijdgenootjes van de basisschoolkinderen leggen kaarten en briefjes neer.

Herdenking

Volgens gemeentelijke toezichthouders bij de hekken is het in de loop van donderdag steeds drukker geworden bij de spontaan ingerichte herdenkingsplek. Naast het feit dat er op de plaats waar het noodlottige ongeval donderdagochtend plaatsvond beertjes en bloemen worden neergelegd, hebben mensen door heel Nederland online steun aan elkaar. Het nieuws komt overal hard binnen.

Twitteraar Margje schreef een gedicht over het loslaten van kinderen en dat het leven met de kleintjes, ondanks alles, het mooiste is wat er bestaat.

Een andere Twitteraar, Martin, weet in een paar sterke zinnen te vangen wat een heftige dag het moet zijn voor de ouders van de slachtoffers.

Veel mensen lezen het gedicht van tekstschrijfster Merel Morre, volgens één van de lezers ,,wond en pleister in één gedicht."

Sommigen gebruiken plaatjes om hun gevoel uit te drukken.

https://twitter.com/mariele1972/status/1042764935217012738

En ook Bundeltje Gemis schreef een gedicht over het verlies van de dierbare kinderen.

Op Facebook biedt een gedicht van Brievenbusgeluk over zonnestralen steun.

💔 #oss

Gepostet von Brievenbusgeluk am Donnerstag, 20. September 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederland steunt elkaar on- en offline na drama Oss
Sluiten