Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Moeder Lili en Howick op zoek naar huis in Jerevan

Nu de Armeense Lili (12) en Howick (13) weer terecht zijn, is moeder Armina in hun thuisland alvast begonnen met het zoeken naar een huis in de Armeense hoofdstad Jerevan. Zoals het er nu naar uitziet worden de Armeense broer en zus zaterdag het land uitgezet.

Voogdij-instelling Nidos en hulporganisatie Cartias laten dinsdag weten samen met de moeder van de kinderen op zoek te zijn naar een manier de aankomst van de kinderen in Jerevan zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Hoop

„We zijn samen aan het kijken naar de opties en proberen zo de terugkeer van de kinderen op een zo goed mogelijke manier te organiseren. We zijn met verschillende partijen in gesprek over huisvesting, scholing en zorg” aldus Elsbeth Faber, woordvoerder van het Nidos, tegenover het AD.

Wel blijft de moeder van Lili en Howick hopen dat haar kinderen alsnog in Nederland mogen blijven. Volgens haar advocaat blijft ze hopen op medewerking van de Tweede Kamer. Desondanks heeft ze geaccepteerd dat ze zich moet voorbereiden op hun komst.

Veilige plek

Lili en Howick kwamen maandagavond weer boven water, nadat ze drie dagen ondergedoken hadden gezeten. De kinderen hebben meermaals aangegeven niet terug te willen naar hun thuisland, onder andere in een brief aan de koning en koningin, premier Rutte en staatssecretaris Harbers.

Over het onderduiken van haar kinderen zei moeder Armina ze een moment rust te gunnen in deze laatste moeilijke en chaotische dagen. Volgens Faber ontfermt Nidos zich nu over de kinderen. „Lili en Howick zijn op een veilige plek.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.