Metro
Metro Nieuws 20 sep 2018 / 15:39 uur

Kindjes ongeval Oss waren tussen de 4 en 8 jaar oud

Het is een zwarte dag voor de nabestaanden en betrokkenen van het afschuwelijke ongeval in Oss. Nederland rouwt mee en terwijl het onderzoek nog in volle gang is, wordt er meer bekend over de slachtoffers.

De vier kinderen die donderdag om het leven kwamen op een spoorwegovergang in Oss, waren 4, 4, 6 en 8 jaar. Het kind dat de aanrijding door een trein overleefde maar zwaargewond raakte is elf jaar, de begeleidster die de elektrische bolderwagen bestuurde is een 32-jarige vrouw uit Heesch. Hun toestand is zorgwekkend.

Kinderen kwamen uit Oss

De politie maakte de identiteit van de slachtoffers donderdagmiddag bekend. Alle kinderen kwamen uit Oss. Onderzoek moet nog uitwijzen waardoor de zogeheten stint waarschijnlijk dwars door de spoorboom heen reed en op het spoor terechtkwam.

Hetzelfde gezin

Twee van de overleden kinderen en het kind dat zwaargewond raakte komen uit hetzelfde gezin uit de Brabantse plaats.

De politie zegt niet vooruit te willen lopen op de uitkomsten van het onderzoek naar de toedracht van de fatale aanrijding. Dat onderzoek zal „nog geruime tijd in beslag nemen”, zo is de verwachting.

Spoor is vrij

ProRail heeft het spoor en de spoorwegovergang in Oss even na 16.00 uur weer vrijgegeven. De treinen rijden ook weer volgens de dienstregeling. De spoorboom die donderdagmorgen beschadigde door het ongeluk met de stint waarbij vier kinderen om het leven kwamen, is vervangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kindjes ongeval Oss waren tussen de 4 en 8 jaar oud
Sluiten