Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Jos Brech in Nederland, vrijdag eerste verhoor

Jos Brech is terug in Nederland. Het vliegtuig waarmee hij vanuit Spanje is overgebracht landde omstreeks 17.00 uur op Schiphol.

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen, twintig jaar geleden op de Brunssummerheide. Hij zat in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland vast in een Spaanse cel. Brech was bereid mee te werken aan een verkorte procedure voor zijn uitlevering.

Het hele proces

Na zijn aankomst is hij voor veertien dagen in bewaring gesteld, in welke plaats is niet bekend. Hij zal binnen 24 uur worden gehoord door de rechter-commissaris. Daarna kan hij voor maximaal negentig dagen in voorlopige hechtenis worden genomen. Als die termijn is verstreken moet hij elke drie maanden voor de rechtbank verschijnen tijdens zogeheten pro-formazittingen, totdat de rechtszaak inhoudelijk kan worden behandeld.

De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Dat gebeurde na een tip van iemand die hem had herkend van foto’s. Brech zat daar al meerdere maanden afwisselend in een tentje en in een huis met dakloze mensen.

Het Openbaar Ministerie laat weten geen inhoudelijke mededelingen over de zaak te doen in het belang van het onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.