Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 sep 2018

Joris wint gratis shoppen: doneert buit aan kinderen

Anderhalve minuut de winkel doorrennen en alles pakken wat je pakken kan, zonder er voor te hoeven betalen. Het klinkt als een droom en dat was het ook zeker voor Joris Mulder. Het was alleen zijn droom om met de vergaarde spullen zieke kinderen blij te maken.

Tweede tosti-ijzer

Afgelopen jaar maakte Mulder van dicht bij mee dat zijn neefje lang in het ziekenhuis lag. ,,Hij lag lang in het ziekenhuis. Kinderen kunnen dit beter gebruiken. Dat dit ze een beetje opvrolijkt, dat vind ik belangrijker dan dat ik een tweede tosti-ijzer krijg", vertelt de samaritaan tegenover NH Nieuws nadat hij anderhalve minuut de Action had mogen plunderen. Daarbij kreeg hij zelfs nog een beetje hulp van de ‘scheidsrechter’, die onder de indruk was van zijn initiatief.

In anderhalve minuut tijd mikte Mulder (met hulp) 339,44 euro aan speelgoed in zijn wagen, dat allemaal zal gaan naar kinderen in het Noordwest-ziekenhuis van Alkmaar. Hij ging zelf naar het ziekenhuis om de cadeaus af te leveren, maar weigerde om ze zelf uit te reiken aan de kinderen.

,,Dan breekt mijn hart", zo luidde Mulder zijn reactie. ,,Geven jullie het maar aan de kinderen. Jullie moeten een vriendschapsband hebben met die kleintjes."

Evers Staat Op

De actie hoorde bij het programma Evers Staat Op van Radio 538 en de tocht van Mulder (en drie medekandidaten) door de Action is dan hieronder te bekijken.

Gratis shoppen? 3, 2, 1… Action!

De finalisten van Evers Beeldt Uit In Geluid mochten vandaag gratis shoppen in de Action en dat zag er zo uit😂:

Gepostet von Evers Staat Op am Freitag, 14. September 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Joris wint gratis shoppen: doneert buit aan kinderen
Sluiten