Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Jongen maakt Trump belachelijk tijdens speech

Tijdens een toespraak van de Amerikaanse president in Billings, Montana, was een jongen te zien die het aan zijn gezichtsuitdrukkingen te zien niet altijd eens was met de president. De jongen in het flanellen geruiten overhemd viel nogal op, omdat hij pal achter de president was neergezet.

Verkiezingsrally

Donald Trump was in Montana vanwege een verkiezingsrally en sprak onder andere over de haters binnen de democratische partij. De jongen is inmiddels door de Billings Gazette geïdentificeerd als de 17-jarige scholier Tyler Linfesty.

De beelden van zijn gefrons, gelach en afkeurende blik gingen al snel viral. Volgens Linfesty deed hij dit niet opzettelijk. „Ik had me wel voorgenomen te applaudisseren voor dingen waar ik het mee eens was en niet te klappen bij zaken waar ik het mee oneens was.”

Eerlijk zijn

Te zien was dat Linfesty enkele keren applaudisseerde, onder meer toen Trump de verkiezingscampagne van Bernie Sanders in 2016 aanhaalde. „Ze zeiden tegen ons dat we moesten blijven applaudisseren en lachen en enthousiast moesten doen. Maar ik wilde eerlijk zijn in wat ik er van vond” aldus Linfesty.

Linfest wordt gevraagd te vertrekken nadat hij het symbool van de Democratische Socialisten – het embleem van een roos – op zijn overhemd had gespeld. „Ik zag de vrouw op me af komen. Ze zei alleen maar: ‘Ik ga jou vervangen’.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.