Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Humberto Tan genomineerd voor Zilveren Televisiester

Woensdagavond werden in RTL Boulevard de genomineerden voor een Zilveren Televisie-Ster in de categorie beste presentator bekendgemaakt. Het werd al snel duidelijk dat de publieksprijs in ieder geval uitgereikt zal worden aan een RTL-presentator. Kanshebbers zijn namelijk Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Johnny de Mol.

Humberto Tan zegt verbaasd te zijn door zijn nominatie. De presentator vertrok eerder dit bij RTL Late Night door tegenvallende kijkcijfers. „Het afgelopen jaar was natuurlijk een heel hobbelig jaar. Dat ik na mijn vertrek toch genomineerd ben namens de kijkers, vind ik heel bijzonder. Het geeft toch waardering.” Het is niet de eerste nominatie voor Tan, hij noemt het wel de mooiste.

Op de schouw

Vorig jaar won Wilfred Genee de prijs en was Beau van Erven Dorens ook genomineerd. Humberto Tan won de Zilveren Televizier-Ster al tweemaal, zowel in 2014 als 2016. Ook Johnny de Mol heeft al twee Televizier-Sterren op de schouw staan. Voor Johnny, die met de show The Talent Project afscheid neemt van RTL4 en naar SBS6 overstapt, is het al zijn zevende nominatie. Hij nam de prijs in 2013 en 2015 mee naar huis. In 2015 won hij ook de Gouden Televizier-Ring, voor zijn programma SynDROOM.

De Zilveren Televizier-Sterren worden op 11 oktober uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.