Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Grootste staking geschiedenis Ryanair eind september

Medewerkers van Ryanair zijn helemaal klaar met de slechte werkomstandigheden bij de budgetmaatschappij en gaan op 28 september staken. Het Nederlandse cabinepersoneel legt dan het werk neer, samen met de collega’s uit België, Spanje, Portugal en Italië.

Grootste staking

De vakbond spreekt over de ‘grootste staking uit de geschiedenis van Ryanair’. Deze staking is de zoveelste, de afgelopen maanden liet het personeel van de luchtvaartmaatschappij al vaker weten niet tevreden te zijn. Zo legden Duitse piloten eerder deze week het werk al neer en protesteerden Nederlandse piloten begin augustus ook al tegen de werkomstandigheden.

Het personeel van Ryanair wil dat ze onder het recht van het land waar ze werkzaam zijn gaan vallen. Op dit moment vallen zij onder het Ierse recht, waar het hoofdkantoor van de vliegmaatschappij is gevestigd. Ook krijgt het cabinepersoneel nu alleen betaald voor die uren die in het vliegtuig worden gemaakt en daar moet verandering in komen.

Geen totale chaos

Ryanair zegt dat de staking van 28 september niet voor totale chaos zal zorgen.

Volgens de luchtvaartmaatschappij zal het grootste gedeelte van de vluchten van en naar Ierland gewoon gaan, meer dan 75% van de Ierse piloten werkt volgens hen namelijk gewoon door. Volgens Ryanair viel de situatie in Duitsland woensdag ook mee: meer dan 70% van het personeel kwam opdagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.