Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Er komt een vijftiende editie van Serious Request

Voor de vijftiende keer gaat er een editie van de 3FM-actie Serious Request plaatsvinden in december. Dat heeft een woordvoerder van NPO woensdag gemeld. Details worden later in de maand bekend gemaakt.

De zender maakte eerder bekend zich te ‘beraden’ op de toekomst van het Glazen Huis waar in de week voor kerst drie dj’s worden opgesloten om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd ook de locatie van het huis niet ruim van tevoren bekendgemaakt.

Er waren zelfs geruchten dat 3FM helemaal niet verder zou willen met de actie. Maar dat is zeker niet het geval, meldt de NPO. De eindstand vorig jaar kwam op kerstavond uit op ruim 5 miljoen euro. De opbrengst laat de laatste jaren een dalende lijn zien.

Tijn

Een van de meest bekende acties van Serious Request was de nagellak actie van Tijn Kolsteren uit Hapert. De jongen leed aan hersenstamkanker ten tijde van de actie. Hij wist miljoenen binnen te halen door vanuit het Glazen Huis nagels te lakken. Talloze bekenden deden mee met de actie van Tijn. De jongen overleed in juli 2017 op 6-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn ziekte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.