Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Eigenaren illegale goksites voor de rechter

Achttien verdachten en dertien bedrijven die betrokken zouden zijn bij het aanbieden van illegale gokspellen, verschijnen maandag voor de rechter. De zeven illegale goksites waarmee de verdachten miljoenen zouden hebben verdiend, worden in een grote rechtszaak van meer dan twintig zittingsdagen behandeld.

Maffiawereld

De verdachten werden in 2013 en 2014 aangehouden. Onder hen is de directeur van een Eindhovens gokbedrijf dat vermoedelijk fungeerde als witwasfabriek voor drugsgeld. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou zo meer dan 100 miljoen aan crimineel geld zijn witgewassen. Ook vriendinnen en echtgenotes van de hoofdverdachten zijn aangeklaagd.

Naast de eigenaren en exploitanten van de sites staan ook een advocate, een belastingadviseur en een ex-directeur van een financieel bedrijf terecht. Het OM ziet de advocate als een consigliere, raadgever van een maffiabaas. De aanklager denkt dat de advocate heeft gelogen in de aanvraag voor een vergunning, contracten vervalste en de ‘fopstructuur’ van het bedrijf heeft opgezet.

Naar verwachting is de laatste zittingsdag op 1 november en wordt op 20 december uitspraak gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.