Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Drie kittens gedumpt in bossen Tilburg, nog één zoek

In de bossen van Tilburg zijn woensdag twee kittens gevonden. De beestjes werden gevonden door de organisatie Zwerfkat Tilburg, nadat zij een melding had ontvangen van drie zieke kittens in de bossen. De derde kat is nog zoek.

Volgens Zwerfkat Tilburg waren de diertjes in erg slechte conditie toen ze gevonden werden. „Vel over been, ogen helemaal ontstoken. Duidelijk gedumpt en niet kunnen overleven", zo schrijft de organisatie op zijn Facebookpagina.

Niet opvallend

Een van de twee gevonden katten heeft het helaas niet overleefd. Zwerfkat Tilburg is nog naar de derde kat op zoek. Lisette van Kemenade van de Dierenbescherming zegt tegen Editie NL dat de zoektocht bij in het bos gedumpte katten vaak moeilijker is. „Meestal zijn we er op tijd bij, omdat de dieren worden gedumpt op open plekken bij campings of boerderijen. In het bos vallen ze veel minder op.”

Ze hoopt dat de eigenaars van de katten de volle verantwoordelijkheid moeten nemen: „Ik ken baasjes met weinig geld die toch goed voor hun kat zorgen. Iedereen in Nederland hoort dat te doen."

Kitten nr 3 LEVEND teruggevonden!!!Tot en met gistermiddag gezocht maar sinds donderdagmiddag niet meer gezien of…

Posted by Lisette van Kemenade on Wednesday, September 5, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.