Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Door Amerikaanse orkaan kans op Nederlandse storm

Het is donderdag de laatste kans om nog wat zonnestralen mee te pakken, vrijdag is het namelijk gedaan met het nazomerweer. Sterker nog, het kan gaan stormen.

Storm

Donderdagmiddag is er hier en daar nog kans op wat regen en richting de avond zal de bewolking toenemen. Vanaf vrijdag wordt het onstuimig, schrijft Weeronline. Zaterdag gaat het ook regenen en op zondag is er kans op storm. Ook maandag wordt nog een gure herfstdag.

De storm van zondag heeft alles te maken met de orkaan Florence in Amerika, wij krijgen namelijk met de restjes daarvan te maken. „De restanten van orkaan Florence komen op ons af”, zegt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza tegen het Algemeen Dagblad.

Door Amerikaanse orkaan kans op Nederlandse storm
Gevel van een woning kwam naar beneden tijdens storm eerder dit jaar / ANP

Herfststorm

Of de restjes Nederland ook daadwerkelijk gaan bereiken is nog de vraag. Het lagedrukgebied dat een gevolg is van Florence hangt zondag namelijk boven Groot-Brittannië en bevindt zich maandag boven de Noordzee. „Of de restanten van Florence ook over Nederland trekken, hangt af van de koers. Dat zal bepalen of we in de nacht van zondag op maandag te maken krijgen met een herfststorm of met een stevige bries met buien."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.