Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Donderdag geen post- en pakketbezorging door staking

De invoering van de zogenoemde combibundel, een plan waarbij postbezorgers zelf hun post moeten sorteren, is bij veel personeelsleden van PostNL in het verkeerde keelgat geschoten. En om hun ongenoegen te uiten, gaan ze donderdag staken.

Vakbond FNV meldt dat het personeel van het bedrijf op donderdag voor 24 uur lang het werk neerlegt. Hierdoor zullen zowel brieven als pakketten een dag later bezorgd worden. De staking zal in het hele land voelbaar zijn.

PostNL

De voorbereiders, postbezorgers en postbodes zijn het niet eens met de invoering van de zogenoemde combibundel, een maatregel waarbij postbezorgers onder andere zelf hun post moeten sorteren. De plekken waar stakers samenkomen zijn de voorbereidingslocaties in Den Bosch, Amsterdam en Arnhem. Vooral in die regio’s wordt de bezorging ontregeld, maar bezorgers in het hele land doen volgens de vakbond mee met de actie.

In de afgelopen tijd waren er al meerdere korte stakingen bij sorteercentra van PostNL. Medewerkers van PostNL vrezen dat de invoering van de combibundel honderden banen gaat kosten. Daarnaast steekt het hen dat het bedrijf de vernieuwing in wil voeren zonder overleg met de bonden.

„PostNL wil de combibundel eenzijdig invoeren, zonder draagvlak bij de medewerkers, zonder instemming van FNV en buiten de cao om. Het is een platte bezuiniging, ten koste van de bezorgers. De invoering betekent bovendien het verlies van minimaal vijfhonderd banen in de sorteercentra”, aldus Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.