Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 27 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

De beste tijd om seks te hebben is 15:00 uur

Zin in seks? Wacht dan even tot 15:00 uur in de middag. Dat is namelijk het best moment om seks te hebben, blijkt uit Amerikaans onderzoek op vlak van hormonen. De libido’s van mannen en vrouwen zijn dan het beste op elkaar afgestemd. Ook vroeg in de middag blijkt een goede tijd.

Hormonen

Je seksuele drang wordt grotendeels bepaald door hormonen, zo blijkt. Die sturen aan wanneer en hoeveel zin je hebt in vrijen. Het is dan fijn dat je partner er hetzelfde over denkt, op hetzelfde moment. Dat blijkt het meest overeen te komen rond drie uur in de middag.

Om die tijd piekt de concentratie cortisone bij vrouwen. Op hetzelfde moment hebben mannen in verhouding veel oestrogeen in hun lichaam waardoor ze emotioneel meer aanwezig kunnen zijn tijdens seks. Vrouwen zijn op dat moment energieker en alerter.

Ochtend

Ook bij het krieken van de dag staan de seksuele tekenen goed. Mannen maken in de nacht testosteron aan en als ze wakker worden, piekt dat hormoon in hun lichaam. Ze zijn dan meer geneigd om seksueel initiatief te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De beste tijd om seks te hebben is 15:00 uur
Sluiten