Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

City Swim wordt City Walk door smerige grachten

In plaats van zwemmen, wordt er zondag gelopen tijdens de zevende editie van de City Swim in Amsterdam. Zaterdag werd bekend dat de waterkwaliteit van de Amsterdamse grachten dusdanig slecht is, dat er niet in gezwommen kan worden.

Lopen

Deelnemers van de City Swim zullen langs de route lopen, van het Marine Etablissement Amsterdam naar de finish op de Keizersgracht. Met de City Swim wordt geld opgehaald voor ALS, inmiddels staat de teller op 1,4 miljoen euro. Bij de finish wordt bekend gemaakt hoeveel er op dat moment is gedoneerd.

Zaterdag werd bekend dat de City Swim afgelast moest worden, omdat de gezondheid van de deelnemers gevaar zou lopen als ze zouden gaan zwemmen. Er werd namelijk teveel e-coli bacterie gemeten in het water, dezelfde bacterie die er vorige maand voor zorgde dat Maarten van der Weijden tijdens zijn Elfstedenzwemtocht niet vergezeld werd door zwemmers.

Door de combinatie van extreme droogte en de plotseling grote hoeveelheid regen deze week, is het riool overgelopen. Daardoor is er veel vervuild water in de grachten terecht gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.