Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Chaos in Massachusetts door tientallen gasexplosies

Een probleem met de druk in oude gaspijpleidingen heeft er in de Amerikaanse plaats Lawrence en omgeving voor gezorgd dat tientallen huizen in vlammen opgaan. Gasexplosies kostte een jonge man het leven en voor zover bekend zijn meer dan tien mensen gewond geraakt.

Om hoeveel explosies het precies gaat, is niet duidelijk. Alhoewel de meeste media van veertig explosies spreken, hebben anderen het al over zeventig. De explosies zijn uiteraard zeer gevaarlijk en veroorzaken brand. Op een gegeven moment moest de brandweer achttien branden tegelijk blussen. De man die is omgekomen verloor zijn leven echter niet direct aan het vuur. Hij reed in zijn auto langs een huis waar door een explosie de schoorsteen vanaf kwam. Deze schoorsteen viel bovenop zijn auto, meldt de krant The Boston Globe. Dit werd de man fataal.

Een brandweerman sluit de gasvoorziening van een huis af. Foto: ANP

Om de schade door brand enigszins te kunnen beperken is uit voorzorg de stroom in de hele regio afgesloten. Die maatregel treft zo’n 100.000 mensen in verschillende plaatsen in het noorden van de staat Massachusetts. De precieze oorzaak van de explosies is nog niet bekend, maar er wordt wel aangenomen dat het om drukproblemen in oude gasleidingen gaat. De leidingen zijn van de onderneming Columbia Gas. Zij voorzien in het gebied ongeveer 50.000 huishoudens van gas en het bedrijf is bezig de verouderde infrastructuur op te knappen. Panden die op het netwerk zijn aangesloten werden snel ontruimd. Naar schatting kunnen 8000 mensen niet terug naar hun woning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.