Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 13 sep 2018 / 10:30 uur

Blankenberge geteisterd door notoire ‘wildkakker’

Het centrum van de Belgische badplaats Blankenberge wordt de afgelopen dagen opgeschrikt door een zeer hardleerse wildkakker. De man trekt op volstrekt willekeurige locaties zijn broek omlaag, om dan onder het toeziend oog van voorbijgangers zijn behoefte te doen.

Omdat de overtreding van poepen in het openbaar niet ernstig genoeg is om hem vast te zetten, heeft de politie hem tot tweemaal toe moeten laten gaan. De man ging daarna doodleuk verder met zijn gore gewoonte, zo melden Vlaamse media.

Onsmakelijke stunt

De man is al twee keer betrapt op het doen van een grote boodschap in het stadscentrum. Op klaarlichte dag trok hij zijn broek omlaag, zodat iedereen op het Casinoplein kon zien hoe hij een keutel aan het kleien was. Ook op het Leopold III plein was het raak, het maakt de publieke poeper blijkbaar helemaal niks uit dat mensen hem zien.

Ook een aanhouding en een boete doen hem weinig. Hij ziet kennelijk het hele centrum van de West-Vlaamse kustplaats als het kleine kamertje. Op sociale media circuleren meerdere foto’s en video’s van het ongebruikelijke tafereel. Buurtbewoners zijn het smerige gedrag van de man helemaal zat en dringen er bij de politie op aan dat ze moeten ingrijpen.

Deur op slot?

De politie van Blankenberge bevestigt het verhaal van de buurtbewoners, zij kennen twee afzonderlijke incidenten met dezelfde persoon in de hoofdrol. Tot tweemaal toe kreeg de man een zogenaamde GAS-boete van 140 euro voor zijn opmerkelijke gedrag.

Bij het overhandigen van de boete zijn de identiteitsgegevens van de overtreder genoteerd, volgens de politie is het geen dakloze en heeft hij een vast verblijfadres. Wat hem er exact toe drijft om drollen uit te persen op pleinen op klaarlichte dag onder het toeziend oog van de Blankenbergse bevolking is niet bekend.

Politiewoordvoerder Denoyette vertelt aan Het Nieuwsblad dat ze hem niet voor eeuwig kunnen opsluiten, maar dat de politie wel nadenkt over verdere stappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blankenberge geteisterd door notoire ‘wildkakker’
Sluiten