Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Bewijs van justitie tegen Jos Brech is zwak’

Volgens de advocaat van Jos Brech heeft justitie ‘zwak bewijs’ en ‘geen zaak’ tegen de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Dat heeft advocaat Gerald Roethof dinsdagavond tegen RTL Nieuws gezegd.

Roethof wil niet inhoudelijk ingaan op zijn uitspraken over het dossier. Volgens de advocaat staat er een ‘enorme druk’ op justitie. Het bewijs dat justitie in ieder geval heeft, is het DNA van Jos Brech dat is aangetroffen op de kleding van Nicky Verstappen. „We moeten heel erg voorzichtig zijn met DNA en conclusies daaraan verbinden, heel voorzichtig", zegt Roethof tegen de nieuwszender.

Beperkingen opgeheven

De beperkingen in het voorarrest van Brech zijn opgeheven, waardoor Roethof nu mag praten met de pers. Tot dusver mocht Brech uitsluitend contact hebben met zijn advocaat en mocht niemand informatie over het onderzoek naar buiten brengen.

De advocaat vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat er überhaupt beperkingen werden opgelegd. Volgens Roethof waren die beperkingen niet nodig, omdat het over een twintig jaar oude zaak ging. Bovendien werden er geen mensen „plotsklaps van hun bed gelicht".

Brech wordt donderdag voorgeleid. De rechter-commissaris moet dan beslissen over de verlenging van zijn voorarrest. Of Brech al een verklaring of bekentenis heeft afgelegd, wil het OM niet zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.