Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Beruchte kattendoder ‘bestaat helemaal niet’

Het was een flink onderzoek, dat drie jaar heeft geduurd. Maar het ging dan ook om een notoire kattendoder, die kattenbezitters en dierenliefhebbers rondom het Britse Croydon de stuipen op het lijf jaagde.

Nu is er een conclusie gekomen uit het speurwerk: de Croydon cat killer is geen mens, maar één of meerdere vossen. Niet minder verdrietig voor de beestjes en de eigenaren, maar toch een stuk minder cru.

Teruggevonden dieren

In 2015 werd het onderzoek gestart, nadat er meerdere dieren werden gevonden zonder kop of staart. Logischerwijs ontstond er veel drukte en onrust: welke dierenbeul had dit op zijn/haar geweten?

Met man en macht werd er aan de zaak gewerkt. Op een gegeven moment werkten er meer dan vijftien rechercheurs samen om de Croydon cat killer te vinden. Ook werd er een beloning van maar liefst 10.000 pond uitgeloofd door dierenrechtenactivisten, voor de gouden tip.

Geen menselijke betrokkenheid

Na drie jaar onderzoek blijkt er geen enkel bewijs te zijn van menselijke betrokkenheid. Wel zijn er camerabeelden waarop vossen rondlopen met lichaamsdelen van dode katten. Die waren mogelijk eerst geraakt door een voertuig, waarna andere dieren zich tegoed deden aan de stoffelijke resten.

De politie kan niet zeggen wat het jarenlange onderzoek precies heeft gekost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.