Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Bedrijf verdient 20.000 euro aan inzamelactie Oss

De site doneeractie.nl heeft tot nu toe 20.000 euro aan gulle giften ontvangen voor de slachtoffers van het bakfietsongeval in Oss. Het bedrijf doet niet geheimzinnig over de manier waarop, maar vermeldt op de site hoe deze verdiensten tot stand zijn gekomen. Zo rekent de site gemiddeld zes procent van de opbrengt aan commissie, en 85 cent per donatie aan transactiekosten.

Korting

„Maar ik krijg korting” aldus Nick Nietveld, initiatiefnemer van de inzamelingsactie aan het Eindhovens Dagblad. „De exacte bedragen mag ik niet noemen. Daarover zijn we ook nog in overleg. Ze zijn heel loyaal.

Nietveld vervolgt dat hij met de actie geld wil inzamelen voor de slachtoffers, nabestaanden, de machinist en andere betrokkenen van het ongeval.

Floris van Haaster, bestuurder van het interbedrijf liet aan de krant weten nooit inhoudelijke informatie over acties prijs te geven. „Ook niet over eventuele prijsafspraken (zoals die in dit geval zijn gemaakt voor het starten van de actie).”

Stichting

Doel van de actie was om 60.000 euro op te halen. Tot nu toe hebben echter meer dan 12.000 mensen geld gedoneerd en staat de teller op 186.500 euro.

De site gaat maandag samen met de gemeente een stichting oprichten. Deze stichting zal er vervolgens voor zorgen dat het geld op de juist plek terechtkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.