Julia Onclin
Julia Onclin Nieuws 5 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Arjen Kamphuis al twee weken vermist in Noorwegen

De 47-jarige Arjen Kamphuis wordt al twee weken vermist. Hij was op reis naar Noorwegen en zou rond 20 augustus terug naar Nederland vliegen. Hij is echter nooit op het vliegtuig gestapt. Toen hij ook niet op kwam dagen voor zijn werk in Amsterdam gingen de alarmbellen bij zijn familie en vrienden rinkelen.

Hiken

Kamphuis is voor het laatst gezien in de Noorse plaats Bodø. Deze plaats ligt in de regio van Noorwegen die bekend staat als hikehotspot. Aangezien Kamphuis een ervaren hiker is, vermoedt een vriendin van hem dat hij daar is gaan hiken. ,,Het is een bekende hikingspot met heel ruig terrein. In het verleden heeft hij daar ook veel gewandeld”, vertelde de vriendin aan het ANP.

De Noorse politie heeft de hulp ingeschakeld van een Noorse speciale eenheid. Deze eenheid doet onderzoek naar georganiseerde criminaliteit en wordt ingezet bij vermissingen. Zij gaan nu ook onderzoek doen naar de vermiste Nederlander.

Cyberspecialist

Kamphuis is cyberspecialist en heeft het boek Information Security for Journalists geschreven. In dit boek legt hij journalisten uit hoe ze hun bronnen kunnen beveiligen. Daarnaast heeft hij een poos voor WikiLeaks gewerkt.

De politie in Noorwegen gaat er op dit moment niet van uit dat er sprake is van een misdrijf. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken houdt contact met de Noorse autoriteiten. Ook houdt het ministerie de familie van Kamphuis op de hoogte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.