Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Ambulancepersoneel neemt geen onnodige risico’s meer

Terwijl we de stakingen van de politieagenten net achter de rug hebben, beginnen nu ook ambulancemedewerkers met het voeren van acties. Vanaf maandag gaan de medewerkers niet meer overwerken, nemen ze geen risico’s meer bij de zorgverlening en nemen ze hun voorgeschreven pauzes. Het personeel eist meer salaris en minder werkdruk.

Volgens de cao

Het ambulancepersoneel zal vanaf nu alleen nog strikt volgens de cao werken. Daardoor nemen ze niet alleen geen onnodige risico’s meer, maar zullen ook allerlei formulieren niet worden ingevuld. Bovendien worden stagiaires niet meer ingewerkt.

De acties worden gehouden in onder andere de regio’s Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Brabant-Zuidoost, Noord-Holland Noord, Hollands Midden en Drenthe.

Meer loon niet voldoende

De bond waarschuwde eerder al dat er vanaf september collectieve acties volgen als de eisen niet worden ingewilligd. FNV kwam in juni nog overeen met Ambulancezorg Nederland dat medewerkers onder andere meer loon krijgen. Maar een meerderheid van de vakbondsleden heeft dit akkoord weggestemd. Instemmen zou volgens de tegenstemmers betekenen dat ze er op langere termijn op achteruitgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.