Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Al een kwart miljoen binnen voor slachtoffers Oss

De inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama in Oss heeft tot nu toe ruim een kwart miljoen euro euro opgebracht.

Uitvaarten

Het streven van initiatiefnemer Nick Nietveld uit Almere was 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag werd al in één dag gehaald. Inmiddels werd al vier keer zoveel gestort; de teller stond woensdagochtend op 250.839 euro. Mensen kunnen nog tot vrijdag geld overmaken.

Het geld is bedoeld om de uitvaarten te financieren en voor eventuele aanpassingen in en om het huis van het meisje en de begeleidster.

Korting

Waar er normaal gesproken zes procent van het totaalbedrag en 85 cent per donatie ingehouden wordt door de Doneeractie.nl, heeft de site voor Nietveld’s actie een uitzondering gemaakt. „We krijgen een korting van 60 procent", vertelt Nietveld. Dat houdt in dat van de om en nabij 25.000 euro die Doneeractie.nl in zou houden, er nu 15.000 euro alsnog naar Oss gaat. „Dat is toch weer extra geld voor de slachtoffers en nabestaanden."

Bij het ongeluk reed een stint door nog onbekende oorzaak door een gesloten spoorboom. Vier kinderen kwamen om door de daaropvolgende botsing met een trein. Een vijfde kind en de medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde, raakten zwaargewond. Zij zijn inmiddels buiten levensgevaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.