Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Aanhouding zedendelict in woning vlogger Youness O.

In de woning van ‘haatvlogger’ Youness O. is afgelopen zaterdag een persoon aangehouden op verdenking van een zedendelict. Het vermoeden bestaat dat het om O. zelf gaat, maar de politie wil dit nog niet bevestigen.

Nog geen advocaat

De Telegraaf schrijft dat bronnen binnen de politie beweren het om de haatvlogger zelf gaat en dat hij wordt verdacht van ongepast seksueel gedrag met een verstandelijk beperkt meisje van vijftien jaar oud.

Omdat het onderzoek nog in volle gang is wil de politie vooralsnog niets kwijt over haar bevindingen. De aanhouding vond niet plaats tijdens het doorzoeken van het huis. O. was tijdens de doorzoeking niet thuis, hoogstwaarschijnlijk had hij door dat hij in de gaten werd gehouden. O. heeft nog geen advocaat in de arm genomen.

Haatzaaien

Het is niet de eerste keer dat O. betrokken is bij een politieonderzoek. Eerder werd hij al veroordeeld wegens haaizaaien en opruien omdat hij op social media had opgeroepen toeristen uit Israël „total loss te slaan.”

Verder noemde hij homoseksualiteit een ziekte en zouden mensen het kunnen oplopen als ze ‘een harde val maakten’. O. stelde dat ‘wij kinderen niet moesten besmetten met dat rare AIDS-volk’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.