Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

18-jarige met pasgeboren baby vast in Egypte

Voor de 18-jarige Britt van Baarlen uit Rotterdam is haar vakantie in Egypte op een wel heel verassende wijze verlopen. De Rotterdamse beviel in de badplaats Hurghada van een zoon, terwijl ze niet wist dat ze zwanger was. Van Baarlen wil nu terugreizen naar Nederland, maar dat blijkt niet zomaar te kunnen.

Binnen vijf minuten

„Britt belde ons vorige week opeens dat ze bevallen was van een zoon” aldus Sylvia van Baarlen, de moeder van Britt, tegenover RTV Rijnmond. „Ze dacht dat ze iets verkeerds gegeten had en had een beetje diarree. Later ging ze weer naar de badkamer en toen kwam eigenlijk het hoofdje er al uit. Binnen vijf minuten was de baby geboren.”

Sylvia vervolgt dat de bevalling goed is verlopen. „Met een nagelschaartje heeft ze navelstreng doorgeknipt. Haar telefoon was leeg, dus ze kon op dat moment ook niemand bellen. Pas ’s avonds is ze naar het ziekenhuis gebracht.

Ondanks de schrik van de plotselinge komst van baby Yassin, is het jongetje wel meer dan welkom. „Toen ik de foto zag, was ik verliefd.” Van Baarlen vloog meteen naar Egypte met een koffer vol babyspullen.

Opsporen vader

De terugkeer naar huis wordt echter bemoeilijkt door het feit dat de vader van Yassin niet bekend is. De vader van het kind moet namelijk het kind aangeven zodat er een paspoort kan worden aangevraagd. „Dit is een onenightstand geweest en de vader is niet op te sporen nu” aldus van Baarlen.

De Nederlandse ambassade heeft inmiddels toegezegd er alles aan te doen de situatie zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. „We snappen heel goed dat Britt zo snel mogelijk naar huis wil reizen met haar kind. Wij begrijpen dat haar baby onverwacht ter wereld kwam. Hierdoor kost het, zeker in Egypte, helaas wat meer tijd dan normaal een reisdocument te krijgen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.