Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Zondag tweede aardbeving bij Lombok

Op Lombok is zondagavond (plaatselijke tijd) voor de tweede keer op dag een zware aardbeving geweest. De eerste bevingen zondag – die elkaar snel opvolgden – hadden een kracht van 5,4 en 6,3, deze derde beving had een kracht van 6,9.

Aanvankelijk had het Amerikaanse seismologisch instituut USGS voor die laatste schok een kracht van 7,2 gemeld.

Schade

De Indonesische rampenbestrijdingsdienst BNPB meldde dat bij de eerste bevingen een persoon om het leven kwam. Ook ontstonden in de buurt van het dorp Belanting aardverschuivingen. Of door de beving ‘s avonds ook mensen zijn omgekomen, is niet bekend.

De bevingen waren op 32 kilometer diepte en op ruim 25 kilometer diepte. De schokken zijn op het toeristeneiland Bali gevoeld. De autoriteiten houden rekeningen met schade door de bevingen, maar daarvan zijn nog nauwelijks meldingen geweest.

Lombok, dat ten oosten ligt van het vakantie-eiland Bali, is sinds 29 juli getroffen door een reeks aardbevingen en naschokken. Op 5 augustus kwamen op het eiland ruim 460 mensen om het leven door een aardbeving met een kracht van 6,9. Zeker 1350 mensen zijn gewond geraakt en meer dan 350.000 zijn dakloos. De schade wordt geschat op meer dan 300 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.