Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

“Ze filmden mijn zoon toen hij voor de trein sprong”

Een jongen beroofde zich eind vorige maand van het leven door in Helmond voor de trein te springen. Omstanders vonden het nodig om foto’s en video’s te maken met hun smartphone van het ongeluk, dit tot grote ontsteltenis van zijn rouwende moeder. Zij kan er met haar gedachte niet bij hoe deze mensen zich gedroegen. Op Facebook deelde ze haar verhaal.

Het oorspronkelijke bericht van de moeder ©Facebook

Ramptoeristen

„Onvoorstelbaar en zeer pijnlijk”, zo typeert de vrouw, die niet bij naam genoemd wil worden, het gedrag van de omstanders. „Het is zeer triest dat vreemde mensen foto’s hebben van mijn kind, op dat moment en in die toestand”, laat ze aan het Eindhovens Dagblad weten. En hoewel ze liever anoniem wil blijven, vindt ze het prima dat media het verhaal oppakken.

Het asociale gedrag van filmende ramptoeristen tijdens ongevallen is autoriteiten en slachtoffers al langer een doorn in het oog. Het onderwerp is geagendeerd in de Tweede Kamer. Een groep kamerleden wil onderzoeken of het mogelijk is of deze sensatiezoekers strafrechtelijk kunnen worden vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.