Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Weer technische storing op Schiphol: minder vluchten

Update 20:35

Schiphol kampt sinds een paar uur met een technische storing bij de luchtverkeersleiding. Daardoor zijn er problemen voor het vliegverkeer. Inmiddels heeft de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) aanvullende maatregelen genomen waardoor vertrekkende vluchten weer op schema kunnen vliegen. Er geldt nog wel een beperking op de afhandeling van inkomende vluchten.

Origineel bericht:

Het is weer raak op Schiphol: er is opnieuw een technische storing bij de luchtverkeersleiding. Daardoor zijn er problemen voor inkomend en uitgaand vliegverkeer. Het probleem is dat het back-upcommunicatiesysteem in de verkeerstorens eruit ligt.

Zeker honderd uitgaande vluchten hebben vertraging opgelopen. Ook tientallen inkomende vluchten komen later aan op de Amsterdamse luchthaven. Een woordvoerder van Schiphol raadt reizigers aan hun actuele vluchtgegevens in de gaten te houden. Waardoor de storing deze keer is ontstaan is nog niet te zeggen.

Geen verband

Op dit moment is er geen enkele reden om aan te nemen dat de huidige storing iets te maken heeft met de storing op 15 augustus, zegt de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Toen lag het vliegverkeer ongeveer een uur plat. Toen lag het communicatiesysteem eruit en vielen de verkeersleiders terug op het back-upsysteem waar nu problemen mee zijn.

Ook heeft het geen relatie met de toekomstige torenverbouwing. ,,Het verhelpen van de storing heeft de hoogst mogelijke prioriteit. Helaas is het nog niet duidelijk hoelang het gaat duren voordat de storing is verholpen”, schrijft de luchtverkeersleiding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.