Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 3 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Waarschuwing: ‘Condooms zijn voor eenmalig gebruik’

Waarschijnlijk denk je na het lezen van de kop van dit artikel. ‘Ja, duh. Dat weet toch iedereen?’ Maar dit is dus niet het geval. Een Amerikaanse gezondheidsorganisatie zette een waarschuwing op sociale media waarin ze er nog maar eens op wezen dat het niet de bedoeling is om een condoom vaker dan een keer te gebruiken.

Only in America?

Blijkbaar is dit nodig. Volgens hen zijn er nog steeds Amerikanen die hun funrubbertjes wassen en vervolgens aan een rekje hangen om te drogen. Eenmaal droog en schoon, wordt de condoom opnieuw omgedaan tijdens een gezellige intermezzo.

De CDC geeft op haar website aan dat een gebruikte condoom niet beschermd tegen soa’s en dat het kan resulteren in ongewenste zwangerschappen. Zij verstrekken voor iedereen die veilig wil vrijen gratis condooms. Dus wat hebben we ervan geleerd? Ga je voor de tweede maal in iemands poesje? Zorg voor een spiksplinternieuw hoesje.

In de Verenigde Staten houden er wel vaker gekke gewoontes op na als het gaat om condooms. Zo was er afgelopen najaar grote onrust over tieners die condooms inhaleerden. Moraal van dit verhaal: condooms horen niet in je luchtwegen maar om je edele delen.

Er zijn geen aanwijzingen dat Nederlanders, die toch bekend staan om hun zuinigheid, op grote schaal condooms meer dan een keer gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.