Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 1 aug 2018 / 11:50 uur

Vrienden knokken voor grote wens overleden Koen (17)

Na de zomervakantie zou de 17-jarige Koen uit Soest aan zijn examenjaar vwo beginnen. Tot groot verdriet van vrienden en familie werd zijn lichaam iets meer dan een week geleden gevonden in een sloot langs de kant van de weg bij het Italiaanse Gardameer. De politie vermoedt dat Koen is uitgegleden terwijl hij ‘s nachts terugliep naar de camping.

Grote droom

De verdrietige vrienden en familieleden zitten niet bij de pakken neer, maar knokken om Koen het eerbetoon te geven dat hij verdient. Het was namelijk zijn grootste wens om beroemd te worden. Volgens het AD had hij zijn eigen studio waar hij componeerde en zong. „Muziek is letterlijk al het leven, dat motiveerde mij school vol te houden. Ik kan er al mijn gevoelens in kwijt, zowel positief als negatief’’, vertelde hij zijn vrienden volgens de krant.

Top 40

In die studio werkte hij maandenlang aan het nummer ‘I don’t want to be alone no more’. In de week nadat Koen verongelukte heeft klasgenoot Jasper het nummer afgemaakt door het af te mixen en er een beat onder te gooien. Dat lied willen vrienden en familie nu in de top 40 krijgen. „Vrijdag, als Koen wordt begraven, hopen we dat zijn nummer op zoveel mogelijk plekken wordt afgespeeld’’, zegt Richard Wamelink, de vader van een van Koens beste vrienden.

Vermoedelijk is Koen na het stappen achter de vangrail naast de weg naar huis gelopen. In de berm zijn sporen gevonden die erop duiden dat Koen daar heeft gelopen. Het lijkt erop dat hij in de gladde berm – het had geregend – is uitgegleden en in het water is gevallen. De weg loopt op die plek een paar meter steil naar beneden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrienden knokken voor grote wens overleden Koen (17)
Sluiten