Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 22 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Vermiste Nsimire (14) uit Den Haag is terecht

Het 14-jarige meisje Nsimire Massembo uit Den Haag dat sinds 27 juli vermist was, is terecht. Dat meldt de politie zojuist. Ze is in goede gezondheid gevonden.

Agenten vonden het meisje woensdag in Den Haag, nadat ze een gouden tip hadden gekregen. Voor nu is ze meegenomen naar het politiebureau, waar wordt gekeken hoe het met haar gaat en welke verdere hulp ze nodig heeft.

De tips die binnenkwamen werden onderzocht. De politie hield er rekening mee dat het meisje is weggelopen en dat ze hulp heeft gekregen bij haar verdwijning. De politie benadrukte nog dat het strafbaar was om haar onderdak te bieden. Mensen die dat doen maken zich schuldig aan een misdrijf.

Laatst in Den Haag

De politie liet eerder weten dat getuigen zich hebben gemeld die Nsimire op zaterdag 28 juli, een dag na haar vermissing, nog op drie plekken in Den Haag hebben gezien: bij een Albert Heijn, bij een muziekcentrum en op een pleintje.

Sindsdien ontbrak van haar ieder spoor. Uit technisch onderzoek bleek dat de mobiele telefoon van Nsimire op 2 en 4 augustus nog actief was in het gebied rondom het Newtonplein. Ook werd vastgesteld dat de OV-chipkaart van Nsimire nog gebruikt was op zondag 29 juli.

De omgeving van Nsimire maakte zich ruim drie weken zorgen over haar. Flyeracties en massale zoektochten werden ingezet om het meisje te vinden.

In een opsporingsbericht deden twee vriendinnen van Nsmire een emotionele oproep: „Ik hoop dat je terug komt en dat je gewoon hier bent met ons, dat we het weer gezellig kunnen maken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.