Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 27 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Verkoop steekwerende kleding stijgt aanzienlijk

Als je nog een handeltje wil opstarten, lijkt het slim om dit te doen in steekwerende kleding. Het – in de beveiligingsbranche vrij bekende – Londense kledingmerk BladeRunner zag deze zomer namelijk een stijging van maar liefst 22 procent in de verkoop van steekwerende vesten.

Veel agenten en beveiligers hebben een bestelling gedaan bij de website, weet Metro UK. Maar ook medewerkers van moskeeën en synagogen plaatsen bestellingen voor de bijzondere kleding, omdat ze aanvallen vrezen. In de Engelse hoofdstad zijn de laatste tijd veel steekincidenten, waardoor mensen zich niet meer veilig voelen.

Onbekende bestellers

Hierdoor ziet BladeRunner de verkoop stijgen. In de zomermaanden verkochten ze 22 procent meer steekwerende vesten die omgerekend zo’n 88 euro per stuk kosten. Ze weten echter niet van alle bestellingen wie ze plaatst en sluiten dus ook niet uit dat de kledingstukken in ‘verkeerde handen’ vallen. Zo zouden bendes ze bijvoorbeeld kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen rivalen als ze van plan zijn een aanval uit te voeren.

Lee Marks, manager van het bedrijf, zegt dat er ook veel steekwerende handschoenen worden verkocht. Alhoewel het zomer is en je dus geen handschoenen nodig lijkt te hebben. Volgens hem zijn veel mensen bang voor het oprukkende geweld in de stad en willen ze zichzelf zo goed mogelijk beschermen.

Gewone burger

Marks zegt dat er over het algemeen verkocht wordt aan beveiligingspersoneel, maar dat er steeds meer aanvragen van gewone burgers binnenkomen. Over de mogelijkheid dat bendes hun spullen aanschaffen, zegt de man: ,,Het is uiteraard mogelijk dat deze mensen een bestelling plaatsen. We weten niet of het een ouder of een bendelid is, maar hoe dan ook helpen we mensen zichzelf te beschermen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.