Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Van Gogh-schoenen van Vans meteen uitverkocht

Het Van Gogh museum heeft samen met het Amerikaanse schoenenmerk Vans een schoenencollectie op de markt gebracht. En dat blijkt een groot succes: de sneakers, die afgelopen vrijdag gelanceerd werden en geïnspireerd zijn op de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh, zijn nu al uitverkocht.

De schoenencollectie Vans x Van Gogh Museumcollectie wordt niet alleen online aangeboden, maar ook in de museumshop. ,,Vanwege de grote vraag naar de collectie, wordt er binnenkort door het Van Gogh Museum een re-launch aangekondigd”, laat het museum weten. De winst die het project oplevert, wil het museum gebruiken om de kunstcollectie en de nalatenschap van Van Gogh in stand te houden.

Foto: Vans

Verrijken en inspireren

Vans brengt schoenen, rugzakken en jasjes uit met daarop prints gebaseerd op een aantal kunstwerken van Van Gogh, namelijk de ‘Zonnebloemen’, ‘Schedel’, ‘Amandelbloesem’, ‘Zelfportret als schilder’, ‘Oude wijngaard met boerin’ en verschillende brieven van de schilder. ,,Met deze samenwerking kunnen we het leven en het werk van Vincent Van Gogh bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen, dat is onze missie”, zegt directeur Adriaan Dönszelmann eerder. “Zo willen we mensen verrijken en inspireren.”

Foto: Van Gogh Museum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.