Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 2 aug 2018 / 11:39 uur

Twee vliegtuigen Nice ontruimd na grap van 12-jarige

Op het vliegveld van Nice zijn twee vliegtuigen ontruimd, nadat een twaalfjarige jongen een ‘grap’ met de inzittenden had uitgehaald. De jongen wist de passagiers ervan te overtuigen dat er een bom aanwezig zou zijn.

AirDrop

Via de service AirDrop, een app die functioneert via Bluetooth, wist hij naar de mobiele telefoons op twee toestellen het volgende bericht te sturen. „Er is een bom aanwezig in het vliegtuig met bestemming Rome. Ga naar de toiletten en overleg; er is een bom."

Net op dat moment stonden er op de luchthaven twee toestellen klaar die Rome als bestemming hadden, waar het bericht leidde tot een snelle ontruiming van de toestellen.

De politie wist vervolgens al snel te achterhalen dat het bericht was verstuurd door ene Ali. Een check van de passagierslijsten wees uit dat er slechts één Ali aanwezig was in een van de toestellen: een twaalfjarig jochie uit Koeweit.

Speurhonden

Toch werden de vliegtuigen voor de zekerheid onderzocht met behulp van speurhonden. Er werd daarbij niets aangetroffen. De jongen kon vanwege zijn leeftijd niet in hechtenis worden genomen, aldus de krant La Libre.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee vliegtuigen Nice ontruimd na grap van 12-jarige
Sluiten