Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 aug 2018 / 17:56 uur

Tunesië protesteert tégen vrouwen- en homorechten

Het lijkt een omgekeerde wereld in Tunesië. Waar in andere delen van het wereld massaal geprotesteerd wordt vóór vrouwenrechten en abortus, zijn er in Tunesië honderden inwoners de straat opgegaan om hun mening te laten horen over de plannen om vrouwen- en homorechten te verbeteren: ze zijn daar namelijk tegen.

Gelijke rechten

De demonstranten, onder andere geestelijken, verzamelden zich voor het parlementsgebouw en hadden teksten bij als: ‘Nee tegen verandering van Gods woord’ en ‘Tunesiërs houden zich aan de leer van de islam’.

De regering kwam met een voorstel voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen, bij bijvoorbeeld de verdeling van de erfenis. Nu is het zo dat een zoon het dubbele krijgt, ten opzichte van de dochter.

Protest

Homoseksualiteit is nog een groot taboe in verschillende Arabische landen, maar president Beji Caid Essebsi stelde voor het uit de criminele sfeer te halen. Dat stuitte op groot protest. Maandag presenteerde Essebsi de wetsvoorstellen.

Eerder dit jaar waren er in Tunesië grote protesten door vrouwen, die gelijke rechten wilden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tunesië protesteert tégen vrouwen- en homorechten
Sluiten