Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 10 aug 2018 / 11:10 uur

Steeds meer Nederlanders haten hun voornaam

Ben jij tevreden met je voornaam, of had je liever een ander exemplaar gekregen van je ouders? Het blijkt dat er steeds meer mensen in Nederland zijn die het laatste vinden en daarom een naamsverandering aanvragen.

Moeilijk

In 2015 werd er nog maar 503 keer gevraagd om een naamsverandering, in 2017 was dit al 576 keer, blijkt uit cijfers van Raad voor de Rechtspraak. Waarom steeds meer mensen hun voornaam veranderen is niet bekend.

Als het wat makkelijker was geweest om je naam te veranderen, dan waren er wellicht nog wel veel meer mensen geweest die hun naam zouden laten veranderen. Maar dat is nog niet zo snel gebeurd: je moet een advocaat in de hand nemen die een verzoek moet doen aan de rechtbank voor een naamsverandering. Dan moet de rechter ook nog vinden dat je een andere naam moet krijgen en die moet tevens beoordelen of je naam wel aan alle regels voldoet.

Regels

Wat die regels dan zoal zijn? Geen ongepaste namen (je mag jezelf geen piemel, drol, klootzak of anus noemen). En als je het leuk zou vinden om ‘.’ te worden genoemd mag dat ook niet: enkel leestekens als naam is verboden. Bovendien is het veranderen van je naam nog behoorlijk duur, omdat je advocatenkosten moet betalen en alle officiële documenten zoals je paspoort moet veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steeds meer Nederlanders haten hun voornaam
Sluiten