Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 16 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Soulkoningin Aretha Franklin (76) overleden

Verdrietig nieuws voor fans, familie, muziekliefhebbers en de rest van de wereld: de Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden.

Haar familie zegt een ,,matriarch en een rots in de familie" te hebben verloren. Ze is thuis, in Detroit, overleden aan kanker.

Queen of Soul

Aretha Franklin kwam uit een muzikaal gezin. Haar vader was dominee en haar zangcarrière begon dan ook met het zingen van gospelliederen in de kerk. Op haar veertiende bracht ze haar eerste nummer uit.

Het begin van haar carrière ging moeizaam. Een nieuw platencontract bij Atlanta en de samenwerking met producer Jerry Wexler bracht daar verandering in.

De zangeres raakte bekend met nummers als ‘Respect’, ‘I Say a Little Prayer’, ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’, en ‘Think’. Vooral in de jaren 60 en 70 had de zangeres hit na hit. Franklin werd ook wel terecht de Queen of Soul genoemd.

De zangeres trad in 2017 voor het laatst op.

https://www.youtube.com/watch?v=XHsnZT7Z2yQ

Zelfde sterfdag

De Queen of Soul heeft dezelfde sterfdag als de King of Rock ’n Roll: Elvis. Deze zanger overleed op 16 augustus 41 jaar geleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.