Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Rijkste Engelsman verhuist naar belastingvrij Monaco

De rijkste persoon van Groot-Brittannië verruilt het VK voor belastingparadijs Monaco. Jim Ratcliffe, de oprichter van petrochemiebedrijf Ineos vertrekt naar het Vorstendom aan de Côte d’Azur om de Britse belastingen te ontwijken. Zijn fortuin wordt geschat op zo’n £21 miljard pond.

Ratcliffe (65) reageerde niet op verzoeken om commentaar. Een woordvoerster van Ineos weigerde commentaar te geven op zijn beslissing en deed het af als een "persoonlijke kwestie". Het bedrijf zei alleen dat Ineos "toegewijd’ was aan haar bedrijfsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk en van plan was om haar hoofdkantoor in Londen te houden "voor de nabije toekomst".

Foto: Christopher Thomond/The Guardian

Bureaucratie

De man, die eerder dit jaar door The Sunday Times tot rijkste Brit werd uitgeroepen, werd rijk door in de chemie te stappen. In de aanloop naar het Brexit-referendum was hij een duidelijke voorstander van de Brexit. In juli 2015 zei hij: ”Ik denk dat het Verenigd Koninkrijk heel goed succes kan hebben als een op zichzelf staand land, deel uitmakend van de Europese markt als Noorwegen en Zwitserland, maar zonder de Europese bureaucratie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.